Το Ζαχαρωτό σπίτι της μάγισσας

Το Ζαχαρωτό σπίτι της μάγισσας 


Λίγα λόγια για την παράσταση

Η διασκευή αυτή των Χάρη Ρώμα και Βαγγέλη Δουκουτσέλη είναι ουσιαστικά ένα καινούριο παραμύθι εμπνευσμένο από το αριστούργημα των αδελφών Γκριμ «Χάνσελ και Γκρέτελ».

Υπάρχει, βέβαια, η τρομερή μάγισσα που προσελκύει παιδιά στο ζαχαρωτό της σπίτι για να τα φάει, όμως εδώ η μάγισσα έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται σε όμορφη γυναίκα. Κι αυτό γιατί το κακό στη πραγματική ζωή έχει την ικανότητα να μεταμφιέζεται σε κάτι όμορφο. Υπάρχει ακόμα ο πιστός γάτος της μάγισσας που είναι το κωμικό στοιχείο του έργου και που παλεύει συνεχώς μέσα του με τη συνείδησή του.

Υπάρχουν τα υπέροχα αδερφάκια, Χάνσελ και Γκρέτελ, αθώα αλλά έξυπνα, με ένα πολύ 207597_457009234346054_1267104315_nισχυρό δέσιμο μεταξύ τους και με τη διαρκή θέληση να στηρίξουν τον χήρο πατέρα τους, που λόγω έλλειψης γυναίκας πέφτει πρώτος θύμα της σατανικής αλλά και γοητευτικής μάγισσας.

Το μήνυμα που φιλοδοξούμε να περάσουμε στα παιδιά είναι ότι στη πάλη ενάντια στο κακό η μεγαλύτερη άμυνα είναι η δύναμη της.

Η παιδική σκηνή του Χάρη Ρώμα έχει τη βασική πεποίθηση ότι τα δυνατά μηνύματα που πρέπει να διδάσκονται στα παιδιά μέσω μιας παιδικής παράστασης, είναι πιο αποτελεσματικά όταν η παράσταση έχει ψυχαγωγικό χαρακτήρα και όχι στείρα διδακτικό. Τα παιδιά πρέπει να χαίρονται και να διασκεδάζουν και ταυτόχρονα έντεχνα να περνούν μέσα τους οι μεγάλες αξίες που πρέπει να τα συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή.

Επιμένουμε στην αυστηρή επιλογή και εκπαίδευση των κατάλληλων ηθοποιών που μπορούν να αποδώσουν τέλεια τους ρόλους τους και στην υψηλή αισθητική της παράστασης.

Εγγύηση γι’ αυτό είναι η σκηνοθεσία του Χάρη Ρώμα (για 8η χρονιά στο παιδικό θέαμα), αλλά και η εξαιρετική μουσική του πολύ αγαπητού Γιάννη Ζουγανέλη ενώ το ενδυματολογικό μέρος αναλαμβάνει, ειδικά για αυτή τη παράσταση του Χάρη Ρώμα, ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, Μιχάλης Ασλάνης, που μέσω της ενασχόλησής του με το θέατρο αποδεικνύεται σπουδαίος καλλιτέχνης. Τις χορογραφίες έκανε η πολλά υποσχόμενη, νέα χορογράφος, Μόνικα Κολοκοτρώνη.

Πρωταγωνιστούν

Με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί:
Στεφανία Χούγια (Γκρέτελ)
Ηλίας Βογιατζιδάκης (Χάνσελ)
Ηλίας Νομικός (Ξυλοκόπος)
Κωνσταντίνα Σάννη (Μάγισσα)
Διονύσης Στραβοράβδης (Γάτος)

Εισητήρια

Ενήλικες: 10 ευρώ
Παιδιά: 8 ευρώ
Ανέργων: 8 ευρώ

Comments are closed.